•   Alltid fraktfritt inom Sverige
  •   Snabba leveranser (1-3 vardagar)
  •  Säker e-handel
  

Vandring

I Sverige finns mängder av fina och välskötta vandringsleder, såväl långa som korta, från norr till söder.
 
Fjällvandring är en stor upplevelse med sin orörda natur och stillsamhet. Det finns vandringsleder i olika svårighetsgrader och man bör i förväg vara noga med att ta reda på allt om terrängen och andra förhållanden för att göra en realistisk bedömning om man har tillräckligt med kondition och styrka för att klara av sträckan.
 
Håller man sig till de stora och populära lederna i Sverige som till exempel Kungsleden och Padjelantaleden finns det övernattnings-stugor men ett par bra skor och par bra vandringsstavar eller trekkingstavar behövs alltid.
 
Andra vandringsleder kan ockå vara fina slingor och stigar, mer lämpade som promenadvägar. Bara i Göteborg, på västkusten, finns det över 80 preparerade stigar och stråk som passar för en lagom ansträngande motionsrunda eller ett intensiv träningspass med gåstavarna.
 
På en fjällvandring behöver man inte alltid tänka "motion" för det får man på köpet men vill man ändå ta tillfället i akt och tänka på kondition och midjemått, kan en stegräknare med flera funktioner, inklusive kaloriräknare, var en onödig men kul sak att ha med sig på vandringen.
 
De svenska fjällen är välbesökta året runt. På vintern råder oftast goda skidterrängs-förhållanden och skidanläggningarna är många och kan ta emot tusentals turister.
 
På sommaren är det mycket populärt att fjällvandra med start i Hemavan i Lappland. Den lilla turistorten, som ser tusentals turister och fjällvandrare passera byn varje år, består bara av 216 invånare.
 
Hallandsleden anknyter i söder till Skåneleden och i norr till Bohusleden. På sin väg genom Halland delar sig leden i östlig och i en västlig sträckning vid Simlångsgården.
  

Categories
Customer's Area